26 associacions i col·lectius de L'Hospitalet ja formen part de la Xarxa per la Convivència

25 associacions i col·lectius de L'Hospitalet ja formen part de la Xarxa per la Convivència
La Xarxa per la Convivència L'H és un projecte en definició. S'alimenta d'aportacions de persones i col·lectius amb diversos punts de vista. En tres mesos de treballs s'han realitzat entrevistes amb diverses entitats i com a conseqüència ja hi ha 25 associacions i col·lectius adherides. Totes han subscrit el "Compromís per la convivència" com a punt de partida que ens uneix a tots els que formem part de la Xarxa . En paral·lel s'han anat definint els continguts i els principals eixos de treball.

En aquesta primera fase s'han dut a terme més d'una trentena de visites a associacions, dues reunions de grups focals de professionals, i tres reunions de caràcter més específic, una amb entitats vinculades amb projectes de diversitat, i dos amb referents de l'administració en l'àmbit educatiu. La Xarxa pretén convertir-se en un instrument per a l'amplificació de la seva indispensable contribució, estri per als seus membres i d'àmplia ressonància entre la ciutadania. L'Ajuntament vol definir un projecte plural i inclusiu a fi de reunir esforços en reforçar la convivència als barris, com a condició per a la qualitat de vida i el progrés social i econòmic.

La Xarxa té una concepció de treball des de la sensibilització i la participació. Això implica la importància fonamental de la informació i un acurat treball des del punt de vista comunicatiu.

En les primeres conclusions cal destacar la necessitat de posar en valor allò que ja hi ha a la ciutat, com és un significatiu bagatge d'iniciatives molt interessants vinculat tant amb l'administració municipal com amb la societat civil. La participació va evidenciar l'existència de professionals acostumats a treballar des d'una perspectiva de proximitat amb la ciutadania, conscients dels principals reptes que té la constant construcció de la convivència en el context de grans ciutats com L'Hospitalet i identificats amb el vessant social del seu treball. D'altra banda, també s'han detectat referents associatius que treballen de manera altruista i en primera línia, amb la perícia que donen anys de dedicació a les qüestions culturals i socials, i que impliquen també profundes i sovint anònimes contribucions en la construcció de la convivència i del bon veïnatge.