Catàleg d'activitats

Entitat promotora: MUJERES PA'LANTE

Què vol(s) dir?

Interculturalitat

Expressió artística i creativa

Objectius
  • Oferir un entorn de reconeixement cultural als i les participant a través de l’anàlisi del llenguatge verbal i no verbal.
  • Reflexionar al voltant de la mirada etnocèntrica i universalista de totes les cultures.
  • Sensibilitzar als i les participants sobre la riquesa del valor de la diversitat cultural que ens envolta a través de la mirada en el orígens que construeixen la nostra identitat.
  • Promoure actituds de diàleg, solidaritat, empatia i respecte cap a altres persones, trobant elements comuns en el dia a dia de les diferents cultures, horaris, costums, expressions, menjars, maneres de saludar, tradicions, creences.
  • Prevenir actituds racistes, a través de l'atenció a la construcció d’estereotips i prejudicis de l'imaginari col·lectiu. 

Desenvolupament de l'activitat
Es tracta d'un taller vivencial i lúdic, utilitzant l’expressió corporal i el teatre, per conèixer altres formes de comunicació, despertar la curiositat cap a altres cultures i generar una reflexió col·lectiva sobre el llenguatge (verbal i no verbal) que utilitzem per comunicar-nos.
Promovent una reflexió crítica cap a l'ús que fem de les paraules i els gestos per relacionar-nos amb la diversitat.
La proposta es posar la atenció en les expressions corporals i lingüístiques que emprem cada dia per relacionar-nos, entenent que tant el cos com les paraules diuen molt més que el que creiem.
Es treballa mitjançant jocs teatrals d’improvisació, jocs de rol i dinàmiques corporals, per explorar en les formes de comunicació d’altres cultures: descobrir com es saluden en altres cases i quines expressions fan servir al llarg del dia.

Públic preferent: Adaptable a infants, adolescents, adults i gent gran. 
Màxim participants: 20 persones
Dies preferents: A convenir
Durada: 2 hores
Requeriments de l'espai

Sala apta per al moviment, sense taules ni miralls. Amplificació.