Apunta't

Formulari d'adhesió

El nostre "Compromís per la convivència"

El treball en xarxa és fonamental per a l’èxit del nostre projecte, així que, si vols adherir-te a la Xarxa per la Convivència L’H, has d’omplir el formulari d’adhesió que tens a continuació i assumir el "Compromís per la Convivència".

Moltes gràcies!

Què és el "Compromís ciutadà per la Convivència"?

L’H és una gran ciutat. Una ciutat treballadora i emprenedora, que mira al futur amb optimisme. Els ciutadans i les ciutadanes de L’H hem estat un exemple de valors i convivència en diversitat. Viure junts és més que compartir un espai. Més enllà del necessari respecte i de la tolerància, conviure és compartir uns valors, és relacionar-nos de manera positiva. Sabem que darrera de tot projecte de progrés econòmic i social ha d’haver-hi un clima de convivència que afavoreixi la cohesió social. Impulsar la convivència és millorar la qualitat de vida.

Sabem també que la col·laboració i la complicitat entre els diversos agents és la condició indispensable per fer front als reptes de les ciutats modernes. Partim d’una idea bàsica: plegats podrem treballar millor. La nostra feina serà més eficaç, aprendrem de les bones iniciatives, i el nostre missatge arribarà més lluny i amb més força amb una estratègia compartida.

Per tot això, des de la corresponsabilitat i el compromís compartit de institucions, ciutadans i ciutadanes a títol individual, entitats cíviques, comerços i centres educatius, manifestem la nostra voluntat de formar part de la Xarxa per la Convivència de l’Hospitalet. Des de la generació d’aquest espai comú volem:

  • Apostar per una ciutat inclusiva de totes les diversitats. Estem orgullosos i orgulloses de que L’Hospitalet sigui hospitalitat i concòrdia, acollida i cordialitat.
  • Reconèixer i defensar la igualtat de drets de tots els ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet. Acceptar i difondre els deures i obligacions que se’n deriven.
  • Promoure les relacions de bon veïnatge. Millorar la relació entre les persones. Volem posar més estima als nostres barris, establir més vincles positius entre les persones i el seu entorn.
  • Practicar i difondre el civisme, així com el bon ús dels espais públics i compartits.
  • Contribuir a garantir i fomentar un clima de convivència positiu, que afavoreixi la cohesió social i la qualitat de vida als nostres barris.
  • Fomentar treball en xarxa. Connectar i sumar esforços. Esdevenir un lloc de trobades improbables a on tothom pugui prendre part, amb una visió i vivència engrescadores, sanes, creatives, constructives.
  • Generar nous espais de participació i diàleg, i enfortir els existents. Crear projectes a on cadascú hi evoqui les seves idees, i posar-les en marxa col·lectivament.
  • Generar i enfortir un discurs basat en les nostres potencialitats, un nou horitzó d’oportunitats.
  • Destacar allò que ens uneix, per sobre d’allò que ens diferencia. Ens uneixen moltes coses en comú: l’entorn, el barri, la ciutat, els drets i deures de la ciutadania... no només ens sentim part d’un projecte compartit, sinó que en volem prendre part.
  • Lluitar per superar els falsos rumors que parteixen d’estereotips i que dificulten la convivència.

Formulari d'adhesió

Vull ser membre de la Xarxa per la Convivència L'H**Camp obligatori